Buďme v pohodě!

,

Začátek nového roku nás přímo i nepřímo vybízí ke změnám. Nové životní etapy, či jen malé změny v každodenní rutině – to vše nás může nakopnout, motivovat, inspirovat, ale taky pěkně unavit. A to jak fyzicky, tak hlavně psychicky.

Psychohygiena je důležitým aspektem péče o sebe sama – má zásadní vliv na naše zdraví, výkonnost a celkové pohodlí. I proto by se měla stát nedílnou součástí našeho bytí.

Představujeme vám nabídku titulů, které vám či vašim blízkým mohou nabídnout zase trochu jiný pohled na svět.

Buďte s námi v pohodě!

Pro děti a dospívající

Základy duševní hygieny

Dospívající 11-16 let

Dospívání je složitou životní etapou každého mladého člověka a je o to těžší, pokud je doprovázeno psychickými problémy. Pracovní sešit a k němu přidružená příručka vznikly v rámci „Programu pro podporu duševního zdraví dospívajících“, jehož autorem je tým zkušených psycholožek a speciálních pedagožek.

Sešit obsahuje příběhy, edukační listy, úkoly, aktivity, experimenty a mnoho dalšího. Metodická příručka poté pedagogům (i rodičům) nabízí další metody a postupy spolupráce s dospívajícími.

Karty pro práci s emocemi

Děti 3-8 let

Radost, hněv, vztek, smutek nebo třeba strach – všechny tyto emoce děti intenzivně prožívají a někdy si s nimi jednoduše neví rady. V jejich poznávání a práci s nimi jim mohou pomoci třeba právě obrázkové karty – zobrazují různé životní situace, které jsou emocemi doprovázeny a učí se pocity rozeznávat, poznávat a chápat.

Já a moje pocity

Děti 4-8 let

Kniha obsahuje třicet krátkých, dětem i dospělým ze života důvěrně známých příběhů, které zrcadlí svět rozmanitých pocitů a nabádají děti k práci s emocemi v těchto různorodých situacích.

Kniha pocitů

Děti 8-12 let

Kniha pocitů děti seznámí s nejčastějšími pocity, jako jsou klid, překvapení, radost, štěstí, smutek, strach či odvaha a naučí se jednotlivé emoce pojmenovávat, mluvit o nich a lépe je tak prožívat.

Pro dospělé

Sám sobě psychoterapeutem

Kniha kombinuje příběhy klientů potýkajících se s úzkostmi či depresemi a profesní zkušenosti autora, zkušeného psychoterapeuta, přičemž se zaměřuje na účinné metody a doporučení, které mohou vést k lepšímu zvládání těchto obtíží.

Aby se mezi nás vrátily život a mír

Kniha předkládá nový přístup k manželství a vztahům, přináší řadu cenných myšlenek a konceptů spojených s pronikavými příklady z te­rapeutické praxe a nabízí nástroje a inspiraci jak profesionálním terapeutům, tak i samotným párům.

Syndrom vyhoření

Publikace se snaží čtivým, srozumitelným a přehledným způsobem předat důležitá a praktická doporučení o tom, jak lépe zvládat stres, jak mu předcházet a kdy už se nejedná o únavu, ale o vyhoření.

Zajímá vás více?

Webináře

Sdílejte nás dál!


Chcete číst dále?