5 publikací o asistentech pedagoga 

Zajímáte se o inkluzivní vzdělávání a podporu dětí se specifickými potřebami? Projděte si publikace, které přibližují roli asistenta pedagoga při podpoře učitelů, žáků i celé třídy. Učte se od odborníků – a předávejte zkušenosti dál.

Povolání: asistent pedagoga

Zaostřeno na podporu žáků s poruchou autistického spektra. Pro děti s autismem může být asistent pedagoga zásadní podporou při řešení úkolů a vzdělávání. Může se ale stát i kamarádem a pomocníkem, který dokáže vyřešit i potíže mimo školu. Nahlédněte do práce asistenta pedagoga z různých úhlů pohledu a zjistěte, jak se jeho role liší v závislosti na věku dětí či typu školy, kterou žáci navštěvují.

Povolání: Asistent pedagoga

Kompetence asistenta pedagoga podporujícího žáky s poruchou autistického spektra.

Zkušenost ředitelky ZŠ a gymnázia

Jitka Kendíková vede Základní školu Jiřího Gutha Jarkovského a stejnojmenné gymnázium. S asistenty pedagoga a inkluzivním vzděláváním má bohaté zkušenosti. Své know-how sdílí v rozhovoru.

Asistent pedagoga a dítě se zrakovým postižením

Asistent pedagoga a dítě se zrakovým postižením

Publikace seznamuje čtenáře s postupy při vzdělávání dětí a žáků se zrakovým postižením a podrobně popisuje podporu asistentem pedagoga.

Vademecum asistenta pedagoga

Přesnou roli asistenta pedagoga ve vzdělávacím procesu může být těžké definovat. Jak se jeho úloha liší od osobní asistence a kdo je školní asistent? Publikace Vademecum asistenta pedagoga odpoví i na otázky spojené s financováním pozice asistenta pedagoga. Dozvíte se rovněž, jak nastavit spolupráci mezi učitelem či ředitelem školy. Autorka má mnohaleté zkušenosti s vedením školy a inkluzivním vzděláváním.

Vademecum asistenta pedagoga, 2. vydání

Pro zkušené i začínající asistenty pedagoga.

Podpora začlenění žáka s PAS do třídního kolektivu

Asistent pedagoga může dítě podpořit, aby lépe zapadlo do třídního kolektivu. V čem je v čem je specifický přístup k dětem, které mají poruchu autistického spektra? A jak ostatním žákům vysvětlovat, proč je ve třídě asistent pedagoga? Naučte se předcházet šikaně a správně informovat spolužáky dítěte s PAS i jejich rodiče o tom, že do třídy bude takové dítě docházet.

Podpora začlenění žáka s PAS do třídního kolektivu

Pro zkušené i začínající asistenty pedagoga.

Edukačně hodnotící profily. Jak je využít v praxi?

EHP můžou být skvělým vodítkem, pokud chcete mít přehled o rozvoji dovedností dítěte. Naučte se je správně využívat.

Prevence a účinné řešení šikany

Zjistěte, jak předcházet šikaně u dětí s Aspergerovým syndromem a vysoce funkčním autismem, i jakou roli může sehrát asistent pedagoga. Kniha se opírá o praktické zkušenosti autorů i zkušenosti desítky rodin dětí s PAS. V knize najdete praktické příklady, které vám lépe představují scénáře, které můžou ve třídě nastat.

Prevence a účinné řešení šikany

U žáků a studentů s Aspergerovým syndromem a vysoce funkčním autismem.

Sdílejte nás dál!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Chcete číst dále?