Pro ty naše učitelky!

Nakladatelství Pasparta

S koncem školního roku vždy vyvstává jedna otázka – čím obdarovat naše oblíbené učitelky a učitele? Naše odpověď je jasná – za vysvědčení knihu! Mrkněte na tipy z naší nabídky, jejichž pečlivě sestaveným seznamem se můžete při výběru inspirovat. Na závěr přidáváme i tipy mimo naši produkci, které potěší nejednu paní učitelku*nejednoho pana učitele!

Co mají společného písek a sušenky?

Autismus je sexy – tedy pokud ho zrovna nemáte. Těmito slovy začíná první kniha Martina Selnera Autismus & Chardonnay. Všechno to začalo na blogu. Po práci legraci – nebo spíš víno a klávesnici. Postupně začaly vznikat zápisky z práce ve stacionáři pro lidi s autismem, které si rychle našly své věrné čtenáře, a nakonec byly převedeny také do tištené podoby.

Lehké, nenáročné čtení potěší také jako skvělý dárek, i proto je na vrcholu našeho seznamu. A pozor, vyšel i druhý díl!

Někdy mi život připadá jako tornádo

S Martinem Selnerem jsme ale ještě neskončili – letos mu totiž vyšel také první román. Uprostřed je citlivým vhledem do života imaginárního Martina, který pracuje ve stacionáři pro lidi s autismem.

„Rozchody jsou jako tetování. Nejdřív to bolí, pak s tím začnete frajeřit. Časem se sebe ptáte, proč jste to tehdy udělali.“

Kniha plná pocitů

Bohatě ilustrovaná kniha je skvělým pomocníkem při objevování pocitů, a to jak s jednotlivci, tak i ve skupině. Kniha už se vyjímá na mnohých poličkách v kabinetech!

Stálá kapka i kámen vyhloubí

Maminka Jirky a o rok mladšího Vaška si zapisovala výchovu svých synů. Staršímu byl diagnostikován autismus, mladší byl nadprůměrně inteligentní a pěkně neposedný. Jak se obyčejná žena v domácnosti v socialistickém Československu dovedla poprat s úkoly, které trápí spoustu rodičů i dnes?

Kouzlo vyprávění

Představte si, že stojíte v přístavu a před sebou máte malou bárku komíhající se ve vlnách. Je večer, nad vámi svítí lampa, a když vzhlédnete k nebi, spatříte spoustu hvězd. Storytellingem k živějšímu vyprávění!

A co dalšího?

Na závěr vám přinášíme i tipy mimo naši knižní produkci. Jsou to ale produkty ověřené a s láskou vyrobené!

Plameenek

Magda, maminka chlapečka s autismem, vyrábí pod značkou Plameenek krásné voňavé svíčky. Má různé druhy z různých druhů vosku. Mrkněte na její Instagram.

Kreat Lucka

Lucka je knihomolkou se vším všudy!  Šije totiž krásné záložky a obaly na knihy se všelijakými vzory. Podívejte se na její obchod na Fleru, určitě si vyberete.

Papelote2

České moderní papírnictví papelote si dává záležet na udržitelnosti výroby. A i když bez odpadu diář nevyrobíte, zbytky se dají i tak přetavit ve zcela nový produkt.

Sdílejte nás dál!


Chcete číst dále?