Tvoření: Rychlá výzdoba třídy na začátek školního roku

Aby se žáci při návratu (nebo prvním příchodu) do třídy cítili jako ryba ve vodě, připravte jim (i sobě) příjemné uvítání 🧒🏻👧🏽👦🏼 Jmenovky, tabulka třídních služeb, označení třídy, třídní pravidla, rozvrhy… Přinášíme vám pár rychlých tipů, kterými si první školní dny uděláte ještě o něco hezčími.

Tip na rychlou a jednoduchou výzdobu? Máme!

Tematické motto třídy je hezkým uvítacím prvkem třídy a zároveň příjemnou výzdobou na začátek školního roku. Ta naše je vizuálně sladěna se všemi ostatními motivy ze sady pro třídního učitele na začátek školního roku.

Girlandu můžete buď nalepit na okno nebo tabuli, anebo do každého růžku udělat malou dírku a zavěsit ji na provázek. Girlanda je sama o sobě jednoduchý, ale hezký dekorativní kousek do každé třídy. Vytvořit si ho můžete i od základu sami, pěkné nápady najdete uložené třeba na našem Pinterestu, stačit Vám k tomu budou mnohdy jen barevné papíry, provázek a nůžky.

Velký třídní rozvrh hodin

Variabilní rozvrh hodin je nejen řídicím a plánovacím materiálem pro celou třídu, ale také hezkou výzdobou. Rozvrh můžete nalepit na volnou část tabule nebo třeba přišpendlit na nástěnku.

Ten náš je opět velrybí, ale svůj si můžete vyrobit i s dětmi. Každé dítě může výtvarně předvést jeden z předmětů, a celá třída se tak společně podílí na jeho výrobě.

Třídní pravidla hravě

Třídní pravidla s velrybou jsou dalším doplňkem třídy, který lze z balíčku využít. Opět se ale může jednat pouze o inspiraci a třídní pravidla si podle vzoru můžete vyrobit sami nebo s pomocí celé třídy.

Hlavní motiv se doplněn o kapky, které zobrazují jednotlivá třídní pravidla. S třídou si můžete pravidla vymyslet sami, určit si, čím se celý kolektiv bude po tento rok řídit.

Pár hezkých nápadů jsme opět uložili také na nástěnku na našem Pinterestu.

Kde hledat další inspiraci?

Chcete dětem začátek roku vizuálně zpříjemnit, ale nejste zrovna tvůrčí typ? Nemusíte se hned pouštět do tvorby nadčasových uměleckých děl. Přinášíme pár fajn stránek, kde najdete tipy a rovnou i vzory pro rychlou třídní dekoraci.

papelote – papírnictví 21. století

Až zavítáte do papelote pro fajnové zápisníky, sešity a bloky české výroby, mrkněte i na jejich blog, kde najdete plno inspirace na zužitkování papírových zbytků, které by jinak letěly rovnou do tříděného odpadu.

Učitelé učitelům

Nedávno jsme se připojili k platformě Učitelé učitelům, kde od nynějška najdete mimo jiné i pracovní listy z Pasparty. Při hledání ale můžete natrefit na mnohé další skvělé nápady od učitelek z celé republiky, které své nápady nabízejí rovnou ke stažení.

Sdílejte nás dál!

Chcete číst dále?