Duben plný dubánků

,

Jaro klepe na dveře a s ním i nová publikace od Kláry Smolíkové Jak se vyznat v knihách. Pracovními listy, které pomáhají s podporou čtenářské gramotnosti, provází zvědavý dubánek Borek, který v knize získal kreslenou podobu díky ilustracím Martina Hanschilda.

Pojďte se s námi ponořit do říše písmenek, znaků a dubových lidiček!

Pár žaludů, nůž a lepidlo…a dubánek je na světě!

„Dubánci jsou mnohaletým fotografickým projektem Petra Václavka, který panáčky ze žaludů původně vyrobil pro své děti. Postupně však svými snímky vytvořil celý svět dubových lidiček a mě do něj pozval,“ píše Klára Smolíková v úvodu nových pracovních listů.

Literární doupě Kláry Smolíkové

Jak se vyznat v knihách?

Nová publikace Jak se vyznat v knihách se snaží menším dětem usnadnit jejich vlastní cestu ke čtenářství. Ne každý má totiž doma plnou knihovnu, nemá čtenářsky aktivního rodiče, který by s ním knihy vyhledával a společně si četl, a právě pro ně můžou být dubánčí pracovní listy tím prvním nahlédnutím do světa písmenek, znaků a příběhů.

Listy v publikaci jsou kopírovatelné a úkoly z nich jsou doprovázeny také metodikou, která učitelům, knihovníkům nebo i rodičům nabízí tipy a nápady na doprovodné aktivity.

Jak se vyznat v knihách?

Dubánkovy pracovní listy pro malé čtenáře a pisatele.

Vstupte do literárního doupěte

Pracovní listy pro tvořivé psaní a chytré čtení.

Čertice Dorka

Nechytej mě za slovo!

Sdílejte nás dál!


Chcete číst dále?