Víkendoví rebelové: Kniha o fotbalu, autismu, a hlavně o životě ⚽️

V roce 2011 se Mirco a malý Jason pustili do jedné velké důležité mise – najít Jasonův oblíbený fotbalový klub. Postupně však tato groundhoppingová cesta začala získávat hlubší význam. Své zážitky pak Mirco začal sepisovat na blog a brzy se z něj stala senzace. Tato výjimečná kniha je humorným a zároveň poučným svědectvím o velmi speciálním vztahu otce a syna.

Co o knize říká překladatelka Věra Kloudová? 📚

Knihu Víkendoví rebelové vypráví tatínek autistického chlapce Jasona, ale i sám Jason k nám v úvodu promlouvá a celou knihu doprovází glosářem (to kdybyste si nebyli jistí, kdo jsou to střižníci, co to je teorie strun, anebo taky baráž či Aspergerův syndrom). Vyprávění si na nic nehraje – tatínek popisuje cesty za fotbalem a každodenní peripetie i radosti prožívané s Jasonem podle svého pohledu na věc, neváhá svěřit se i s pocity smutnými a zoufalými, ale všechno umí podat velmi humorně. Možná to ani nečekáte, ale díky vtipným historkám a střízlivému zhodnocení a popisu prožitých situací se do obou protagonistů hned na začátku čtení vcítíte a uvědomíte si, jak náročný a zároveň výjimečný jejich život je. Navíc, jak říká Jason: „Kdyby existoval lék, kterým by šel Aspergerův syndrom ,vyléčit‘, nemusel bych dlouho přemýšlet, abych dospěl k závěru, že si ho nevezmu.“

Filmová adaptace knihy 🎞️

Na motiv knihy byl v roce 2023 natočen také celovečerní film Víkendoví rebelové, trailer si můžete pustit zde 👆

Proč potřebujeme vaši podporu?

Vydání knihy je vždy nákladným procesem. Kniha je sice už napsaná, ale musí se přeložit, nasázet, vytisknout, svázat, zabalit, odeslat, zase odeslat…než se dostane ke čtenáři, projde přes několikery ruce, které musí vědět, co a jak, a jejich čas se tak cení ještě o to více.

Částka, kterou se pokoušíme vybrat, nám vystačí na tisk a výrobu knihy v nákladu 1000–1200 kusů – dostane se tak díky vám k mnohem více čtenářům!

Pomoc nezůstane bez odměny 🎁

Protože si vaší podpory moc vážíme, chtěli bychom vám za ni nabídnout také nějakou pěknou odměnu. Mimo samotné knihy si můžete vybrat z několika dárků, které budeme postupně zveřejňovat.

Zároveň si můžete také předobjednat samotnou knihu, a to s poštovným zdarma, ve více kusech případně s rebelskou plackou.

Děkujeme vám za podporu! 💙⚽️

Sdílejte nás dál!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Chcete číst dále?